Londres

Una desena de personalitats britàniques s'han ofert a avalar la fiança d'Assange

Una desena de personalitats del Regne Unit s'han ofert a avalar una fiança perquè el fundador del portal Wikileaks, Julian Assange, pugui sortir en llibertat condicional. Segons la BBC, un dels advocats d'Assange, Geoffrey Robertson, ho ha revelat quan ha demanat la llibertat sota fiança del seu client al jutge del tribunal de Westminster, on es resol el seu procés d'extradició. Els noms dels avaladors, però, no han transcendit. La setmana passada, el mateix jutge del tribunal londinenc, Howard Riddle, li va denegar la llibertat en considerar que hi havia risc d'incompliment, però finalment l'hi han concedit.

Actualitzat
Anteriorment, el cineasta Ken Loach, la milionària Jemima Khan i el periodista d'investigació australià John Pilger, que avui també s'han concentrat davant el tribunal de Westminster amb altres famosos com Bianca Jagger, s'havien ofert per avalar Assange.

Fora del Regne Unit, el polèmic documentalista nord-americà Michael Moore ha anunciat al seu blog que ha donat 20.000 dòlars per avalar la fiança de Julien Assange.

Des de la primera vista d'extradició, el 7 de desembre -el mateix dia en què va ser detingut a Londres mitjançant una ordre d'arrest europea-, Assange ha estat a la presó preventiva. Segons l'advocat Mark Stephens, ha estat en una cel·la d'aïllament a la presó d'alta seguretat de Wandsworth i se li ha censurat la correspondència.

La mare, Christine Assange, va parlar per telèfon durant deu minuts amb el seu fill i va prendre nota per escrit d'un missatge que després va transmetre al canal de televisió australià Seven Network. El missatge deia: "Faig una crida a tothom perquè protegeixi la meva feina i la meva gent d'aquests atacs il·legals i immorals".
Anar al contingut