Barcelona

Una desena de museus, obligats a tancar per la vaga de treballadors

Els treballadors que s'encarreguen de la venda d'entrades, l'atenció al públic i les visites educatives, subcontractats per Ciut'Art, denuncien precarietat laboral

RedaccióActualitzat

Una desena de museus de Barcelona -entre els quals, el Museu d'Art Contemporani i el Centre de Cultura Contemporània- s'han vist obligats a tancar aquest dijous a causa de la vaga indefinida dels treballadors que s'encarreguen de la venda d'entrades, l'atenció al públic i les visites educatives, i que estan subcontractats per l'empresa Ciut'art.

A banda del MACBA i del CCCB, els museus que s'han vist afectats per la vaga són les fundacions Miró i Tàpies, els museus de la Música i el Disseny, el Monestir de Pedralbes, la Virreina i l'Arxiu Històric.

L'Institut de Cultura de Barcelona ha informat que els treballadors de Ciut'art fan vaga per denunciar la precarietat laboral amb la qual treballen.

El MACBA considera injustificada la vaga. Ara bé, ha emès un comunicat en què explica que no pot fer d'interlocutor amb els treballadors perquè és una empresa externa.

Alguns dels museus han tancat, i han posat un avís a la porta, d'altres han decidit fer portes obertes a les sales d'exposició fins que es resolgui el conflicte.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Lluís Puig Gordi, s'ha referit a la vaga. A "Els matins d'estiu" de TV3, ha dit que s'ha de revisar si les condicions laborals d'aquests treballadors són les adequades.

 

 

 

 

Anar al contingut