Entrada del CCCB en una imatge d'arxiu.
Entrada del CCCB en una imatge d'arxiu
Barcelona

La vaga dels museus de Barcelona afecta principalment el Picasso

Treballadors de 10 museus de la ciutat fan vaga aquest dimarts per demanar millores salarials

RedaccióActualitzat

Afectacions en alguns museus de Barcelona per la vaga dels treballadors subcontractats a les empreses Magma Cultura i Ciut'Art, que donen serveis d'atenció al públic. Es tracta de la segona jornada de vaga convocada per demanar millores salarials.

Han obert al públic la Fundació Tàpies i el CCCB, però han tancat les exposicions del Museu del Disseny i el Museu de la Música

El Museu Picasso ha mantingut l'activitat, malgrat els piquets informatius de l'entrada, i ha estat el més afectat per la vaga durant el matí. Magma Cultura, l'empresa que gestiona els serveis d'atenció al públic al Picasso, afirma que l'acció coercitiva dels piquets dificulta el diàleg.

La Fundació Miró ha pogut obrir la col·lecció permanent però no les exposicions temporals.

El comissionat de cultura de l'ajuntament, Joan Subirats, ha explicat la vaga d'aquest dimarts pel context d'impàs que viu el sector i ha assegurat que ha tingut poca incidència.

"Hi ha contractes que s'acaben. Tornarà a començar la nova fase. S'està renegociant el conveni del lleure... Per tant, és normal i entenem que hi hagi aquesta tensió."

"El que sabem avui és que la majoria de museus funcionen amb normalitat, sigui perquè no s'ha secundat la vaga, sigui perquè han funcionat els serveis mínims que legalment es podien establir."

Per la seva banda, els treballadors denuncien uns "serveis mínims abusius", que consideren "una restricció del dret de vaga d'una dimensió i gravetat inaudites". A més, defensen, en una sèrie de tuits, el "total" seguiment de la vaga malgrat els "esforços" de l'ajuntament per "invisibilitzar-la".

 

El sindicat SUT denuncia l'ampliació d'uns serveis mínims abusius i la substitució de vaguistes amb personal d'altres centres de treball al Picasso, la Miró i el CCCB.

La pròxima convocatòria de vaga serà el 12 d'abril.

Anar al contingut