Moscou

Una desena de morts en un incendi en una discoteca de Moscou

Un incendi en una discoteca de Moscou ha costat la vida aquesta matinada a deu persones, que han mort ofegades a causa del fum que s'ha acumulat al local. L'incendi ha començat cap a les tres de la matinada, quan un artista que actuava fent servir foc no ha pogut controlar les flames i ha fet esclatar una garrafa de cinc litres de gasolina que portava. El foc s'ha estès ràpidament per tota la discoteca, situada a la planta baixa d'un edifici de tres plantes, on també hi ha un teatre. L'accident ha causat almenys quatre ferits.

Actualitzat

La fiscalia de la capital russa ha anunciat l'obertura d'una investigació sobre les condicions de seguretat de la discoteca ja que, aparentment, no s'han respectat les normes. Les aproximadament 150 persones que ocupaven el local, situat als voltants del teatre Lenkom, han estat evacuades i quatre han hagut de ser traslladades a hospitals pròxims. Dos dels morts són de nacionalitat búlgara i quatre més són dones.

Un portaveu del ministeri d'Emergències ha manifestat que l'incendi ha estat causat per una negligència durant un espectacle d’un artista convidat que feia servir foc. Segons el president del comitè de Defensa i Seguretat del Senat rus, Víctor Azerov, “aquest accident és una amarga lliçó i un estímul per a la creació d'un nou sistema de seguretat contra incendis, i per dirimir responsabilitats entre les autoritats i els amos del local".

Setmana negra a Rússia

Els 10 morts se sumen als 176 que han tingut lloc en accident tràgics aquesta setmana al país. L’incendi és el quart accident de grans dimensions que ha tingut lloc a Rússia en els últims set dies. L’explosió en una mina de Sibèria, amb 108 morts, l'incendi en un asil d'ancians a prop del mar Negre que va acabar amb la vida de 62 i una catàstrofe aèria al nord de la part europea de Rússia, amb sis víctimes, són la macabra crònica de la setmana al país.


Anar al contingut