Foto de família de la presentació de la iniciativa 'Girona Excel·lent-Col·lectius', aquest 9 d'abril de 2017. (Horitzontal)
Foto de família de la presentació de la iniciativa 'Girona Excel·lent-Col·lectius', aquest 9 d'abril de 2017. (Horitzontal)

Una desena d'associacions agroalimentàries s'adhereixen al 'Girona Excel·lent-Col·lectius'

Actualitzat

ACN Girona.-Una desena d'associacions i gremis del sector agroalimentari s'han adherit al 'Girona Excel·lent-Col·lectius', un nou espai de treball que afavoreix la creació de sinèrgies entre elles. El projecte s'ha presentat aquest dimarts i s'emmarca en l'objectiu de l'àrea de promoció econòmica de la Diputació de Girona per donar suport a projectes que contribueixen a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat del teixit productiu de comarques gironines. Les entitats que s'han unit a la iniciativa representen 23 sectors agroalimentaris (entre productors i elaboradors) i 877 empreses. La convocatòria per adherir-se al projecte es mantindrà oberta fins al 2019.

Donar suport al teixit empresarial local que treballa amb productes de qualitat per tal de potenciar-los i incentivar-ne el consum. Aquest és l'objectiu del nou espai 'Girona Excel·lent-Col·lectius', impulsat des de l'àrea de promoció econòmica de la Diputació i que ja compta amb una desena d'associacions i gremis. Entres les entitats participants, hi ha el Consell Regulador de la DO Empordà-DOP Empordà, el Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana; IGP Poma de Girona; Gremi de Flequers de les Comarques de Girona; Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques de Girona; DOP Fesol de Santa Pau; Associació de Productes del Ripollès; Confraria de Pescadors de Palamós i l' AECORK - Associació d'Empresaris Surers de Catalunya. A la presentació de la iniciativa, la cap del servei de promoció econòmica de la Diputació, Helga Nuell ha remarcat que el projecte es crea amb la voluntat d'establir un espai de relació estable entre la Diputació i les entitats representatives dels diferents sectors agroalimentaris gironí; fomentar les activitats i la promoció dels sectors adherits mitjançant el segell de qualitat Girona Excel·lent; elaborar un mapa específic del sector agroalimentari del territori gironí, amb la posada en comú de les accions que es desenvolupen en aquesta matèria a les comarques de Girona així com donar suport a les empreses de les comarques gironines per a la prospecció de les seves necessitats. Les associacions interessades a adherir-s'hi podran fer-ho fins al 2019 a través de l'enllaç http:\/\/bit.ly\/2qlShBV. En poden formar part associacions i federacions de professionals del sector agroalimentari gironí, els consells reguladors de denominació d'origen protegida (DOP) i d'indicació geogràfica protegida (IGP) de la demarcació de Girona i altres entitats sense ànim de lucre vinculades a aquest àmbit. Actualment, el sector agroalimentari (productors, transformadors i comerç al detall) compta amb 2.531 centres de cotització a la demarcació de Girona.

Anar al contingut