Barcelona

Una de cada vuit dones desenvoluparà un càncer de mama al llarg de la vida

Una de cada vuit dones desenvoluparà un càncer de mama al llarg de la vida. És el més habitual en les dones. Un 85% de les afectades el superen.

RedaccióActualitzat

Una de cada vuit dones desenvoluparà un càncer de mama al llarg de la vida. Ara se'n detecten cada any uns 4.000 casos a Catalunya i això el converteix en el càncer més habitual en les dones.

El diagnòstic precoç i els avenços mèdics permeten que la majoria de les afectades -el 85%- superin la malaltia. Així ho recorden des de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) coincidint amb el dia internacional contra el càncer de mama.

Una malaltia també d'homes

Segons els experts, les dones d'entre 45 i 69 anys han de sotmetre's a revisions específiques i fer-se mamografies de forma periòdica perquè es pugui detectar com més aviat millor. A més, des de l'AECC, recorden que els homes també han d'"estar alerta", ja que la probabilitat que desenvolupin un càncer de mama també existeix, encara que sigui de l'1%.

Els avenços en la lluita contra el càncer de mama van encaminats a un diagnòstic més precoç i a teràpies que permetin reduir els casos que necessiten quimioteràpia. Sotmetre's a aquest tractament és un dels moments que les afectades descriuen com dels pitjors, i els metges especialistes confien que aviat se'l puguin estalviar la meitat de les dones que s'hi sotmeten ara.

Edificis roses

Per conscienciar sobre la malaltia, que augmenta sense saber-se'n del tot la causa, divendres al vespre es van il·luminar de color rosa molts edificis històrics i institucionals. L'AECC ha fet una crida per recollir totes aquestes imatges. També hi pots participar tuitejant-les al 324.cat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut