Barcelona

Una de cada quatre catalanes diu haver patit algun cop una agressió masclista greu

La primera enquesta d'àmbit català sobre violència masclista ha revelat el que ja era un secret de domini públic. Els casos coneguts són només la punta de l'iceberg d'un problema social molt més profund. Fins a 70.000 dones consideren que van ser maltractades en l'últim any. Si el període s'amplia al llarg de la seva vida, un 25% de les enquestades afirmen haver rebut una agressió masclista. Més d'un 80%, però, de les que han patit fets que consideren delictius no ho denuncien. L'enquesta l'ha feta la Conselleria d'Interior a més de 14.000 dones i 1.500 homes.

Actualitzat
Els resultats de l'enquesta evidencien la magnitud i la invisibilitat del problema, una desgràcia més estesa del que es creu i del que es veu.

Els casos de violència masclista que es denuncien són només la punta de l'iceberg. Una de cada quatre dones ha patit una agressió masclista especialment greu al llarg de la seva vida: només l'any 2009, 36.000 dones d'entre 18 i 70 anys van ser víctimes d'agressions masclistes d'especial gravetat. Gairebé un 38 per cent de les dones amaguen la identitat de l'agressor, el protegeixen.

En l'àmbit laboral, un 4% s'han vist obligades, algun cop al llarg de la seva vida, a deixar la feina per un assetjament sexual, i un 5,2% han estat objecte d'acomiadaments sexistes. L'enquesta posa de manifest la necessitat d'implantar més mesures preventives i educatives per forçar aquest canvi cultural.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut