El 70% de les operacions estan relacionades amb un canvi en la zona de la mama
El 70% de les operacions estan relacionades amb un canvi en la zona de la mama

Una de cada 5 operacions d'estètica es fa per corregir una intervenció prèvia

Buscar un aspecte més natural és una de les demandes de les intervencions estètiques

RedaccióActualitzat

El 20% de les intervencions de cirurgia estètica busca corregir el resultat d'una operació prèvia i aconseguir un aspecte més natural.

Aquesta és una de les principals conclusions que es desprenen d'un qüestionari difós a més d'un centenar de cirurgians plàstics que pertanyen a la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SCCPRE).

El 90% dels professionals enquestats han tingut pacients que els han demanat una correcció d'una intervenció prèvia amb la finalitat de tenir un aspecte més natural.

Una altra de les demandes és l'eliminació de productes de farciment facial (llavis, pòmuls i solcs nasogenians). La doctora Anna López, presidenta de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica, explica les causes d'aquest tipus d'intervencions:

"Aquestes modificacions estètiques que demanen bona part dels pacients no estan relacionades amb males intervencions fetes en el passat, sinó que, amb el pas dels anys, la gent busca un resultat discret i que estigui en consonància amb la seva edat."

Les seqüeles d'intervencions fetes per professionals sense l'especialitat és una altra de les operacions més realitzades. Per exemple, asimetries mamàries o deformitats després d'una liposucció, assegura la Dra. López:

"És molt important que el pacient que es vol sotmetre a una intervenció d'aquest tipus s'adreci a professionals amb la titulació d'especialista en Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica, ja que són els qui disposen d'un coneixement adequat de les tècniques emprades."

 

Aspecte més natural dels pits

El 70% de les operacions estan relacionades, segons l'estudi de la SCCPRE, amb un canvi en la zona de la mama (recanvi de pròtesis, substitució per greix, extracció de pròtesis...).

Els resultats de l'enquesta evidencien que el fet de tenir un aspecte més natural i d'acord amb el volum corporal és el motiu que al·leguen més de la meitat de les pacients.

L'estudi mostra que gairebé la meitat del total de pròtesis que s'implanten actualment són anatòmiques, que són aquelles que recreen la forma natural de la mama. segons ha explicat la doctora López:

"Malgrat que les primeres pròtesis que van existir eren les rodones, que, a causa de la seva forma, aporten més volum a la part superior del pit (escot), les pròtesis anatòmiques han anat guanyat terreny. Se segueixen posant pròtesis rodones, ja que, encara que proporcionen un resultat més artificial, són adequades per a pacients que volen uns pits més exuberants."

 

Greix del propi cos

El 70% dels enquestats assegura que cada vegada hi ha més pacients que prefereixen greix del seu propi cos en lloc de material extern.

Més de la meitat, el 54%, de les intervencions de cirurgia plàstica on s'empra greix autòleg estan relacionades amb les mames, sobretot en l'àmbit de la reconstrucció mamària després d'un càncer.

"La inserció de greix és molt útil en aquests casos, ja que millora la qualitat de la pell després de la radioteràpia i redueix l'enduriment de la càpsula protèsica que es produeix en bona part de les reconstruccions."

La segona operació estrella (gairebé un 20% de les intervencions) amb l'ús de greix propi és el lipofilling de glutis. L'autotrasplantament de greix als glutis és una intervenció cada vegada més demanada.

El lipofilling també s'utilitza a nivell facial, per aconseguir un rejoveniment del rostre, per millorar el contorn dels ulls o corregir les arrugues del llavi superior.

"Amb el pas dels anys, el teixit subcutani de la cara s'atrofia i esdevé un dels principals signes d'envelliment. Aquesta tècnica permet donar al rostre un aspecte natural, allunyat de cares rígides i sense expressivitat."

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut