Anàlisi del pit d'una dona
Madrid

Una de cada 4 dones amb càncer de mama s'ha sentit sola o desorientada durant el tractament

Una quarta part de les dones que han superat un càncer de mama confessen haver-se sentit soles o desorientades quan els van diagnosticar la malaltia. A més, més de la meitat van trobar a faltar més informació sobre el seu càncer en particular, i gairebé un 40% necessitava més dades sobre la malaltia i les alternatives de tractament.

RedaccióActualitzat
Una quarta part de les dones que han superat un càncer de mama confessen haver-se sentit soles o desorientades quan els van diagnosticar la malaltia. A més, més de la meitat van trobar a faltar més informació sobre el seu càncer en particular, i gairebé un 40% necessitava més dades sobre la malaltia i les alternatives de tractament. Són les conclusions d'una enquesta online realitzada per l'Associació Espanyola contra el Càncer a més de 1.300 dones que tenien un tumor d'aquest tipus o ja l'havien superat.

L'Associació Espanyola Contra el Càncer aposta per millorar la informació preventiva, perquè les dones coneguin la malaltia i els possibles tractaments abans que apareguin els primers símptomes del tumor. I és que, segons el doctor Miguel Martín, del comitè tècnic de l'associació, cal divulgar més informació sobre aquest tumor que afectarà una de cada vuit espanyoles. Martín afirma que moltes dones, en conèixer la notícia que tenen càncer, "es bloquegen mentalment i, encara que se les informi bé, que no sempre és el cas, no saben assimilar-ho".

També se subratlla la importància que les dones siguin ateses per equips multidisciplinaris que incloguin experts en cirurgia plàstica o reparadora i en la discussió dels casos abans de decidir el primer tractament". L'estudi, a més, demostra que el diagnòstic precoç és clau per sobreviure al càncer i conservar el pit. Segons l'associació, els programes públics de cribatge no perillen, tot i les retallades en sanitat.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut