Una cúpula de vidre de 36 tones corona l'Hotel Hesperia Tower, el segon més alt de Catalunya

Aquest matí s'ha col·locat la gran cúpula de vidre de l'Hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet de Llobregat. Una grua gegant i cinc hores han fet possible aquesta espectacular operació. La cúpula acollirà el Restaurant Evo, del cuiner català Santi Santamaria, reconegut amb cinc estrelles a la Guia Michelin per dos dels seus restaurants. És previst que l'hotel, el segon més alt de Catalunya, sigui inaugurat a finals d'any.
Una cúpula de vidre de 36 tones corona l'Hotel Hesperia Tower, el segon més alt de Catalunya
Hospitalet de Llobregat

Una cúpula de vidre de 36 tones corona l'Hotel Hesperia Tower, el segon més alt de Catalunya

Aquest matí s'ha col·locat la gran cúpula de vidre de l'Hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet de Llobregat. Una grua gegant i cinc hores han fet possible aquesta espectacular operació. La cúpula acollirà el Restaurant Evo, del cuiner català Santi Santamaria, reconegut amb cinc estrelles a la Guia Michelin per dos dels seus restaurants. És previst que l'hotel, el segon més alt de Catalunya, sigui inaugurat a finals d'any.
Actualitzat
Una gran cúpula envidrada ha coronat l'edifici de l'Hotel Hesperia Tower, que el grup Hesperia construeix al costat de la Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. La cúpula, dissenyada per l'estudi del britànic Richard Rogers i dels catalans Luis Alonso i Sergi Balaguer, té un radi de visió de 18 quilòmetres i culmina un gratacels de 105 metres d'alçada, que es convertirà en el segon hotel més alt de Catalunya.

Per elevar la cúpula fins a la coberta de l'edifici s'han necessitat més de cinc hores i una grua de 850 tones que s'ha utilitzat per obres com el pont que comunica dues torres de la Sagrada Família o a la Torre Agbar de Barcelona.

La cúpula té un diàmetre de 24 metres i una superfície de 500 metres quadrats i pesa 36 tones. En el seu interior s'ubicarà el Restaurant Evo, que serà dirigit per Santi Santamaria, el primer cuiner català distingit amb cinc estrelles a la Guia Michelin, tres pel seu Restaurant Can Fabes i dos pel Santceloni de l'Hotel Hesperia de Madrid.

L'Hotel Hesperia Tower, de cinc estrelles, està previst que sigui inaugurat a finals d'any i comptarà amb 280 habitacions, 19 suites dúplex amb terrassa i una suite presidencial.