Londres

Una cunyada de Tony Blair es converteix a l'islam

Una cunyada de l'exprimer ministre britànic Tony Blair s'ha convertit a l'islam arran d'una recent visita a l'Iran i ha acusat el seu parent de parcial com a enviat per a la pau a l'Orient Mitjà. Lauren Booth, de 43 anys, germanastra de Cherie Blair, l'esposa de l'exlíder laborista, es cobreix ara el cap amb un "hijab" cada vegada que surt de casa, ha renunciat a l'alcohol i a menjar carn de porc i llegeix diàriament l'Alcorà. Tony Blair també es va convertir, encara que no a l'islam sinó al catolicisme, la religió de la seva dona, Cherie Blair. Ho va fer al desembre del 2007, uns quants mesos després de deixar el càrrec de primer ministre.

Actualitzat
"Vaig tenir una experiència meravellosa en un temple islàmic a l'Iran fa sis setmanes. Sempre vaig considerar l'ummah (la comunitat del creients musulmans) un lloc d'enorme amor i pau i estic orgullosa de formar-ne part", ha explicat Booth.

"Ara reso cinc vegades al dia i de tant en tant vaig a una mesquita", ha afegit Booth, periodista i exactivista dels drets humans, que ha dit que no excloïa la possibilitat de portar fins i tot burca en el futur. Booth ha reconegut que la seva conversió aixecarà polèmica, però ha explicat que "tots els que valoro coneixen la meva decisió".

El mes passat, Booth va acusar Blair de parcial com a enviat del Quartet (EUA, Rússia, UE, ONU) per a l'Orient Mitjà.
Segons la seva cunyada, l'exprimer ministre britànic no pot ser un negociador objectiu entre palestins i israelians perquè té un clar esbiaix pro israelià que es manifesta en l'autobiografia que va escriure recentment.

En una carta oberta a Tony Blair, Lauren Booth diu haver participat en una reunió a l'Iran en què les dones ploraven per les morts d'innocents en ciutats palestines com Rafah i Nablus. "Reconeixes els noms d'aquests llocs, Tony? Com a enviat per a la pau a l'Orient Mitjà hauries de reconèixer-los. Israel ha massacrat nens en aquestes ciutats en els últims anys. Ho sabies?", afegia Booth a la carta.

A l'agost del 2009, Lauren Booth va viatjar en vaixell a Gaza des de Xipre amb altres activistes per cridar l'atenció sobre el bloqueig israelià d'aquest territori palestí, de manera que les autoritats d'Egipte i Israel li van negar l'entrada.

Anar al contingut