Tarragona

Una crema controlada d'etilè a les torxes de seguretat de Repsol a Tarragona provoca una gran columna de fum

Protecció Civil i l'empresa han informat que l'incident s'ha produït arrel d'una avaria a la planta i han assegurat que el fum no és tòxic

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha informat d'una crema controlada d'etilè a les torxes de seguretat de la refineria de Repsol a Tarragona que està provocant una gran columna de fum negre, visible a més de 30 km de distància. Protecció Civil assegura que el fum no és tòxic i no hi ha recomanacions especifiques davant d'aquesta acció, que asseguren que és controlada.

Segons han informat des de Repsol, el problema l'ha generat el sistema d'aire comprimit que gestiona diferents processos productius. Això ha provocat una aturada sobtada de les dues plantes i les torxes han començat a cremar el producte que s'estava processant. Josep Bertran, portaveu de Repsol ha explicat que normalment aquest tipus d'incidència no generen aquestes columnes de fum però assegura que la crema està sota control i s'està treballant per resoldre l'incident.

Des del Twitter d'emergències de Catalunya s'ha informat que si algú té molèsties derivades d'aquest fum pot trucar al 112:

Poc després de les 3 del migdia Emergències de Catalunya ha informat que la fumera havia baixat molt d'intensitat. Tant l'empresa com Protecció Civil han assegurat que l'incident no suposa cap risc per als treballadors ni per a la població. El 112 ha rebut unes 200 trucades de ciutadans per demanar informació.


 

Imatges des de diferents punts del territori de la columna de fum negre generada per la crema d'etilè.  
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut