Washington

Una conversa amb la presidenta de Taiwan, primera relliscada internacional de Trump

La Casa Blanca ha hagut de recordar que els EUA només reconeixen el govern de Pequín

RedaccióActualitzat

El president electe nord-americà, Donald Trump, ha estat a punt de provocar una crisi diplomàtica amb la Xina per la conversa telefònica que ha tingut amb la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen.

La trucada, purament protocol·lària, segons ha explicat l'equip de Trump, és el primer contacte d'aquest nivell entre els dos països després que Washington va trencar les relacions diplomàtiques amb Taipei el 1979.

La Casa Blanca ha hagut de sortit ràpidament al pas per recordar que només reconeix com a legítim el govern de Pequín. La Xina considera Taiwan una província rebel i no la reconeix com a país. El ministre xinès d'Afers Exteriors ja ha dit que es tracta d'un cas menor que no alterarà les relacions entre la Xina i els Estats Units.

Donald Trump, fidel al seu estil, ha fet una piulada en què s'ha referit a la polèmica amb ironia, assegurant que els Estats Units Units poden vendre armament a Taiwan, però, en canvi, no es pot acceptar una felicitació de Taipei.

 


Abans, Trump ha explicat que ha estat la presidenta taiwanesa, Tsai Ing-wen, qui ha contactat amb ell.

 

 


 

A Taiwan, la conversa entre Trump i Tsai es veu com un èxit polític per a la presidenta, en un moment en què la seva popularitat ha baixat i en què augmenten les pressions de la Xina per la seva negativa a reconèixer que l'illa és una part del territori xinès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut