Portada del nou llibre de Ken Follet i l'escriptor, a la dreta
Portada del nou llibre de Ken Follet i l'escriptor, a la dreta

Ken Follet treu "Una columna de foc", tercera part d'"Els pilars de la Terra"

La novel·la, una història d'espies ambientada al segle XVI, sortirà a la venda al setembre

RedaccióActualitzat

Ken Follet publicarà el 12 de setembre "Una columna de fuego", la continuació de la saga "Els pilars de la Terra". Aquest volum, continuació d'"Els pilars de la Terra" i "Un món sense fi", s'editarà en català a Rosa dels Vents.

Ken Follet narra una història d'espies ambientada al segle XVI, en el pròsper i convuls regnat d'Isabel I d'Anglaterra i amb les guerres de religió com a teló de fons.

Igual que en les dues obres anteriors, gran part de l'acció se situa en la ciutat fictícia de Kingsbridge, però Sevilla serà un dels escenaris de la novel·la. A més, Espanya també està present en la trama a través de Felip II, l'Armada Invencible i la manufactura d'armes a Sevilla.

"Els pilars de la Terra" és la novel·la més llegida a Espanya, segons les enquestes sobre hàbits de lectura i compra de llibres de la Federació del Gremi d'Editors, amb sis milions d'exemplars venuts al país. Les vendes mundials arriben als 26 milions.

Aquest llibre, que recrea el desenvolupament de l'arquitectura gòtica a través de les vicissituds del priorat de Kingsbridge, està ambientat al segle XII i inclou també passatges a Espanya, durant una peregrinació a Santiago de Compostel·la.

La segona entrega, "Un món sense fi", va ser publicat vint anys més tard i va vendre més d'un milió i mig d'exemplars a Espanya i més de 12 milions a tot el món. Aquest volum continua la història dos segles després de la construcció de la majestuosa catedral gòtica, amb el rerefons de la pesta negra, que va aniquilar la meitat de la població europea. 

Anar al contingut