Barcelona

Una colònia d'eriçons salvatges s'instal·la als jardins del Zoo de Barcelona

Actualitzat

Eriçons enmig d'un carrer asfaltat i enfilant-se a voreres de la ciutat. Tot i que l'eriçó és un animal que acostuma a viure en boscos i zones rurals a prop de camps de conreu, també se'n troben al centre de Barcelona. Encara que sembli estrany, els jardins del recinte del zoo s'han convertit en l'hàbitat d'una colònia d'una trentena d'eriçons salvatges.

L'eriçó, un mamífer protegit a Catalunya, està disminuint en molts indrets, així que hi ha alguns projectes per ajudar l'espècie. Els eriçons de la Ciutadella protagonitzen un d'aquests projectes. Aquest dilluns s'hi han alliberat dos nouvinguts que van arribar ferits al centre de recuperació de fauna de Torreferrussa i ja s'han curat.

 

 

Els marquen amb uns fils de colors per identificar-los ràpidament. Els deixen anar en un espai que el zoo ha creat específicament per a ells, perquè s'hi puguin aclimatar durant uns dies, familiaritzar-se amb l'entorn i poder tornar a un lloc segur on trobar menjar i un cau on amagar-se fins que aprenguin a valer-se per si sols.

De fet, hi continua venint a dormir cada dia una femella que ja fa un any que van alliberar. Amb un emissor, estudiaran els seus moviments.

 

 

Quan arriba la nit, que és quan els eriçons estan més actius, l'aparell descobreix que no para de moure's recorrent el zoo i creuant el parc de la Ciutadella per buscar menjar.

Al matí següent, tot i ser lliure, prefereix tornar a dormir al cau d'aclimatació. I amb ella, altres eriçons entren i surten lliurement d'aquest espai creat especialment per a ells.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut