Pakistan

Una cinquantena de detinguts relacionats amb l'atemptat de Lahore, on van morir més de 70 persones

El govern del Pakistan promet acabar amb el terrorisme després de l'atemptat d'aquest diumenge que ha matat almenys 72 persones, 29 de les quals eren nens

RedaccióActualitzat

El primer ministre del Pakistan ha promès acabar amb el terrorisme l'endemà de la massacre en un parc de Lahore, on van morir més de 70 persones, 29 de les quals eren nens, en un atemptat suïcida reivindicat pels talibans que tenia com a objectiu la minoria cristiana pakistanesa. Amb una trucada telefònica a un diari local, Ehsanullah Ehsan, dirigent i portaveu de la facció talibana, Jamaat-ul-Ahrar, ho ha reivindicat amb aquestes paraules:

"Estem orgullosos de ser responsables de l'atac suïcida al parc de Lahore. Els cristians que hi celebraven la Pasqua eren el nostre objectiu principal, però no volíem matar dones ni nens, el nostre objectiu eren els homes cristians. Farem altres atemptats similars en el futur, contra infraestructures de l'exèrcit i del govern pakistanès, i les escoles i les universitats són també objectius nostres."

Jamaat-ul-Ahrar és una facció escindida fa menys de dos anys de Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP), l'organització que agrupa des del 2007 els jihadistes talibans que operen al nord-oest del país contra el govern i contra els exèrcits occidentals que ocupen l'Afganistan, i que apliquen la versió fonamentalista de la llei islàmica als territoris que controlen.

Les forces de seguretat han arrestat una cinquantena de persones en diferents batudes contra els insurgents.

Mentrestant, aquest dilluns s'ha fet l'enterrament de les víctimes, entre les quals hi ha musulmans i famílies senceres de cristians que celebraven el Diumenge de Pasqua en un parc molt popular de Lahore. Els familiars han reclamat més mesures de seguretat al govern durant un dels funerals que s'han fet.

L'atemptat a Lahore, que a part dels morts va causar més de 300 ferits, ha generat reaccions de condemna de la comunitat internacional. El país està en estat de xoc per la matança, la pitjor que hi ha hagut des que l'any 2014 un assalt talibà contra una escola de Peshawar va causar la mort de més d'un centenar de persones, la majoria estudiants.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut