Gent en una oficina de la Seguretat Social
S'ha detectat un entramat de cinc empreses que donaven d'alta de forma fraudulenta diverses persones a la Seguretat Social
Barcelona

Una cinquantena de detinguts a Catalunya acusats d'estafar més de 2 milions d'euros a la Seguretat Social

Estan acusats d'utilitzar un entramat d'empreses fictícies de diversos rams que donaven d'alta de forma fraudulenta diverses persones

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut 51 persones a Catalunya acusades de defraudar 2,1 milions d'euros a la Seguretat Social. Haurien fet cobraments fraudulents de prestacions i impagaments. El nombre de detinguts puja a 57 si es compten totes les detencions al conjunt de l'Estat.

S'ha detectat un entramat de cinc empreses de restauració, construcció jardinera i serveis que donaven d'alta de forma fraudulenta diverses persones a la Seguretat Social.

Les empreses presentaven descoberts per impagament de quotes que pugen a un total d'1.275.127 euros. La Policia Nacional, responsable de l'operació, calcula que 118 treballadors dels 400 investigats van percebre 843.404 euros en prestacions.
           
Les empreses no tenien cap activitat i comptaven amb domicilis ficticis, donaven altes i baixes de forma continuada a una gran quantitat de treballadors estrangers i no pagaven les quotes a la Seguretat Social.

Anar al contingut