Dallas

Una cerimònia solemne a Dallas recorda la figura de John Fitzgerald Kennedy el dia que es compleixen 50 anys de la seva mort

Un minut de silenci ha marcat l'instant en què els trets contra el comboi presidencial van commocionar els Estats Units i el món. La cerimònia s'ha celebrat a Dallas sense la presència de cap membre destacat del govern nord-americà.

RedaccióActualitzat

La ciutat de Dallas, als Estats Units, ha recordat, aquest divendres a la tarda, el 50 aniversari de l'assassinat del president John Fitzerald Kennedy. Una cerimònia solemne que ha començat amb un minut de silenci a dos quarts d'una, a la mateixa hora i al mateix punt on, el 22 de novembre del 1963, el so de tres trets van commocionar el país i el món amb l'assassinat de JFK.

Repic de campanes, projecció d'imatges, discursos, oracions i un minut de silenci per recordar el primer president catòlic dels Estats Units, el més jove a ser escollit i a morir. Els parlaments han lloat la figura i el llegat del president Kennedy, el president número 35 dels Estats Units. Un president que va aconseguir el màxim índex de popularitat, malgrat que el seu mandat va ser estroncat pel magnicidi d'ara fa 50 anys.

Un record de perfil baix, però, al qual no ha assistit cap membre destacat del govern nord-americà. El president Barack Obama va dipositar una corona de flors dijous a la tomba del president Kennedy, al cementiri militar d'Arlington, als afores de Washington però no ha viatjat a Dallas.

Les banderes en edificis federals i estatals onegen a mig pal a tot el país en record de Kennedy i a l'àrea de Boston, d'on era originari Kennedy, han tingut lloc diferents homenatges.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut