Badalona

Una carta anònima destapa una xarxa d'explotació laboral d'immigrants xinesos a Badalona

Els Mossos d'Esquadra han destapat una xarxa d'explotació laboral d'immigrants xinesos a Badalona, gràcies a una carta anònima on s'explicava les condicions en què vivien. Van ser les mateixes víctimes les que van enviar una missiva anònima als Mossos d'Esquadra, on denunciaven la situació d'explotació que estaven patint. En comprovar la veracitat de la carta, els Mossos van alliberar nou persones de nacionalitat xinesa que havien estat enganyades per compatriotes seus i obligats a treballar gratis 15 hores diàries en un taller tèxtil il·legal, a Badalona. Durant l'operació s'ha detingut dues persones.

Actualitzat

Tal com s'explicava a la carta que van rebre els Mossos d'Esquadra el passat 3 d'octubre, els dos detinguts havien portat les víctimes a Catalunya a canvi de 8.000 euros, però en arribar els van fer lliurar els passaports sota la falsa promesa de retornar-los part dels diners que havien pagat.

A partir d'aleshores, els van tancar contra la seva voluntat en un taller de confecció tèxtil il·legal, sense llicència d'activitat i que no reunia les condicions higièniques ni sanitàries mínimes exigides. Segons els treballadors, feien jornades de 15 hores diàries i els havien promès que cobrarien en funció de la feina feta, tot i que de moment no havien rebut cap sou, només manutenció i allotjament.

Quan els Mossos van arribar a l'adreça que indicava l'anònim, van descobrir el taller de 60 metres quadrats amb 13 màquines de cosir, una planxadora industrial i una gran quantitat de peces de roba. L'espai també comptava amb una cuina, un bany i habitacions amb lliteres.

Quan van entrar al local, els Mossos hi van trobar nou persones cosint i els dos responsables del negoci clandestí, que van passar a disposició judicial com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors. Els detinguts, de 21 i 34 anys i de nacionalitat xinesa, van reconèixer que el local no tenia llicència d'activitat i que els treballadors no estaven contractats. El jutge ha decretat llibertat provisional per a tots dos.

Anar al contingut