Barcelona

Una càmera de videovigilància mostra els preparatius dels aldarulls per part dels okupes de Gràcia

El barri de Gràcia de Barcelona es va recuperant de mica en mica de la tensió viscuda pels aldarulls i les destrosses que van fer els okupes que van haver de desallotjar la finca La Fera, on feia anys que s'havien instal·lat. El que no acaba d'entendre el veïnat és per què la policia no va saber anticipar-s'hi ni actuar amb rapidesa per aturar un grup d'okupes que ja es preveia que causarien problemes. Avui, s'han pogut veure les imatges captades per una càmera de vigilància que mostren com els okupes es preparaven per als aldarulls.

Actualitzat

Una videocàmera de vigilància va poder captar com va començar la nit del dimecres al barri de Gràcia de Barcelona. A les imatges es pot veure com els okupes recopilaven fileres de pneumàtics i fustes per fer barricades per evitar l'actuació policial. Això, juntament amb alguns dels objectes que els joves van fer servir, fa sospitar a la policia que l'actuació estava molt ben organitzada.

Els incidents van desembocar en un encreuament d'acusacions entre l'Ajuntament i la Conselleria d'Interior que qüestionaven l'actuació dels Mossos. Davant d'això, avui mateix, la consellera d'Interior ha puntualitzat que aquests altercats els han ensenyat com actuar davant de nous desallotjaments.

En la mateixa línia que el consistori de la ciutat, veïns i comerciants de la zona també creuen que els Mossos van actuar tard i sense previsió per evitar els aldarulls. Els disturbis van provocar destrosses en mobiliari urbà, entitats bancàries i comerços valorades en 15.000 euros i van deixar a les fosques 1.500 usuaris.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut