Bagdad

Una cadena d'atemptats fa una setantena de morts i més de 200 ferits a l'Iraq

Fins a onze atemptats han coincidit en poques hores a diversos punts de l'Iraq. L'atac més sagnant s'ha produït en un mercat pròxim a un masoleu xiïta, al sud del país. Dues explosions de cotxes bomba han mort 14 persones i n'han ferit més de seixanta.

RedaccióActualitzat
Fins a onze atemptats han coincidit en poques hores a diversos punts de l'Iraq. En total han mort almenys 71 persones i 200 més han resultat ferides.

L'atac més sagnant s'ha produït a primera hora del matí en un mercat pròxim a un masoleu xiïta a Amara, al sud del país. Dues explosions de cotxes bomba han mort 14 persones i n'han ferit més de seixanta. A la resta del país també hi ha hagut altres accions com aquesta.

A la ciutat de Kirkuk, a uns 250 quilòmetres al nord de la capital, Bagdad. Vuit persones han mort per l'explosió d'un cotxe bomba al costat d'un centre oficial per reclutar policies. POc després, una segona explosió ha deixat almenys set morts.

Un altre atac, de matinada, contra un control militar ha fet 11 morts a Balad, a uns 80 quilòmetres de la capital. També hi ha hagut altres atemptats amb cotxe bomba a les ciutats de Nasiriya i Tuz, i en un mercat de la població de Bàssora. Hi han mort tres persones més.

La violència ha repuntat a l'Iraq en les últimes setmanes. S'han fet molt freqüents els atacs dirigits contra la policia iraquiana, que va assumir el control de la seguretat al desembre de l'any passat, quan les tropes nord-americanes van marxar del país.

Segons el govern iraquià, durant el mes d'agost han mort unes 160 persones entre soldats, policies i civils. En canvi, altres fonts apunten que les víctimes podrien arribar a 280.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut