Manaus, Brasil

Una batalla entre clans rivals en una presó del Brasil acaba amb desenes de morts

Ha passat a la presó de Manaus i s'hi han enfrontat membres d'organitzacions criminals de Sao Paulo, de Rio de Janeiro i de l'Amazònia

RedaccióActualitzat

Diumenge a la tarda va començar un enfrontament entre reclusos en una presó de la ciutat brasilera de Manaus, capital de l'estat d'Amazònia. La baralla, que ha enfrontat dues faccions criminals que pugnen per controlar la presó Anísio Jobim, ha durat gairebé vint hores, amb el resultat, encara provisional, d'una seixantena de morts.

Durant la baralla, els reclusos han retingut diversos funcionaris com a ostatges i una vintena han aprofitat l'ocasió per fugar-se. Els amotinats han tret set cadàvers decapitats a l'exterior del recinte, un dels quals és de l'expolicia Moacir Jorge Pessoa, vinculat a una xarxa criminal liderada per un exdiputat. Finalment, aquest dilluns, la policia militar ha aconseguit entrar al recinte.

 

El Primer Comando de la Capital contra la Família do Norte

Segons ha explicat Sérgio Fontes, secretari de Seguretat Pública del govern d'Amazònia, l'enfrontament ha estat entre membres de l'anomenat Primer Comando de la Capital (PPC), una organització criminal amb seu a Sao Paulo, i de la Família do Norte (FDN), que domina les presons de l'estat d'Amazònia i és aliada del Comando Vermelho (CV), una màfia amb seu a Rio de Janeiro.

"Tot indica que va ser un atac d'una facció major contra una de menor per eliminar la competència."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut