Madrid

Una associació de militars amenaça amb judicis castrenses els qui fracturin Espanya

L'Associació de Militars Espanyols (AME) demana que els governs compleixin la Constitució abans que es vegin obligades a fer-ho les Forces Armades, i amenaça amb judicis militars els qui fracturin Espanya.

RedaccióActualitzat
L'Associació de Militars Espanyols (AME) ha irromput en el debat sobre la independència de Catalunya a través d'un comunicat en què demana a "la més alta magistratura i els governs que prenguin les mesures oportunes per suprimir qualsevol indici de secessió".

Els militars aplegats en aquesta associació avisen que els representants de l'Estat estan obligats a "fer guardar la Constitució", i per això troba "improcedent i inadmissible" l'actitud del president de la Generalitat de Catalunya i dels "membres separatistes del seu Parlament".

Retrets als polítics i també a les formacions polítiques que avalen un estat propi. L'AME avisa aquests partits que "incorren en un delicte d'alta traïció en mantenir de forma voluntària un sistema de representació electoral que fomenta l'aparició i l'assentament dels nacionalismes separatistes en cedir al seu xantatge de vots per tal de mantenir-se al poder".

Veient d'aquesta manera la situació política a Catalunya, l'AME demana als governs que actuïn abans que "les Forces Armades es vegin en la irremissible i gravíssima tessitura de complir escrupolosament i estrictament la missió que la Carta Magna els atorga de garantir la sobirania, independència i integritat territorial de la nostra pàtria, sense devolució de la governació als que posen els seus interessos de partit per damunt de la nació".

I encara una última amenaça directa als responsables d'haver "permès, participat o col·laborat en l'amenaça de fractura d'Espanya": que hauran de respondre per "alta traïció davant dels tribunals en l'àmbit de la jurisdicció castrense".

El comunicat de l'Associació de Militars Espanyols no és la primera aparició dels cossos militars en el debat sobre la independència. Fa un mes, el coronel Francisco Alemán Castro ja va amenaçar Catalunya amb una intervenció militar, cosa que ha portat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a obrir una investigació.
Anar al contingut