Arrimadas, durant la compareixença davant els simpatitzants de Cs, aquest dijous a la nit
Arrimadas, durant la compareixença davant els simpatitzants de Cs, aquest dijous a la nit

Una Arrimadas eufòrica proclama "la victòria del constitucionalisme a les urnes"

La cap de llista de Cs afirma que els comicis demostren que "la majoria social de Catalunya està a favor de la unió amb la resta d'Espanya"

Actualitzat

La guanyadora dels comicis del 21D, Inés Arrimadas, ha comparegut aquest dijous a la nit davant la multitud eufòrica que es concentrava a l'avinguda Maria Cristina per celebrar que, "per primera vegada, una formació no nacionalista ha guanyat les eleccions" al Parlament. Enmig de crits de "campions, campions", "presidenta, presidenta" o "jo soc espanyol, espanyol, espanyol", Arrimadas ha afirmat que els comicis demostren que "la majoria social de Catalunya està a favor de la unió amb la resta d'Espanya".

"Avui, un milió cent mil valents han llançat un missatge al món. I és que la majoria social a Catalunya se sent catalana, se sent espanyola, se sent europea i seguirà sent-ho. Hem apostat per la unió de tots els catalans."

Arrimadas ha enumerat diversos municipis on ha guanyat la formació taronja i ha destacat la victòria a les principals ciutats: "Les deu ciutats més poblades de Catalunya avui són taronges", ha afirmat. La candidata de Cs ha proclamat "la victòria del constitucionalisme a les urnes, la victòria de la unió, de la solidaritat, la victòria d'un projecte per a tots els catalans".

"Hem votat a favor de la convivència, a favor del sentit comú i a favor d'una Catalunya a favor de tots els catalans. Els partits nacionalistes mai més podran parlar en nom de tot Catalunya."

Mentre parlava Arrimadas, Cs ha guanyat un escó al PP a Tarragona, la qual cosa ha fet incrementar encara més l'eufòria, tant a dalt com a baix de l'escenari. En un missatge dirigit als partits independentistes, la cap de llista de Cs ha assegurat que "el govern dels partits separatistes ha perdut les eleccions: han perdut vots, han perdut escons i han perdut força".

"Si ahir ja se sabia que el procés no tenia futur, avui ha quedat més clar encara que el procés no representa un futur per a tots els catalans."

Arrimadas també ha fet diverses crítiques a una llei electoral que ha qualificat d'"injusta" perquè "dona més escons als que tenen menys vots".

Rivera: "Nosaltres ja no podem fer res més"

Per la seva banda, el líder estatal de Cs, Albert Rivera, també ha celebrat els resultats i ha agraït el vot del milió cent mil persones que han triat la papereta de la formació taronja. Rivera ha llançat un missatge a la resta de partits estatals, recordant que Arrimadas ha tret més vots que la resta de formacions constitucionalistes plegades:

"Us vam prometre que creixeríem, i hem crescut. Hem tret més vots que els altres partits constitucionalistes junts. Nosaltres ja no podem fe res més."

El líder de Cs ha afirmat que "Espanya ha de vèncer el nacionalisme a les urnes" i ha reclamat "un projecte que il·lusioni el conjunt dels espanyols".

Tant Rivera com Arrimadas han acabat el seu discurs amb un "Visca Catalunya, Visca Espanya i Visca Europa".

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
Anar al contingut