Aplicació iVacunes
L'iVacunes permet tenir un registre de les vacunes que ja s'han posat
Barcelona

Una app recorda als catalans el seu calendari de vacunació

La nova aplicació, pionera a l'Estat, ja es pot descarregar gratuïtament i permet tenir un registre de les vacunes que ja s'han posat, les que toquen, programar recordatoris i accedir a informació sobre cada vacuna

RedaccióActualitzat

El calendari de vacunació ja el pots trobar al mòbil i a les tauletes. L'aplicació l'iVacunes recorda el calendari de vacunació dels nens o les dosis de vacunes que requereixen els viatgers. L'aplicació, pionera a l'Estat, ja es pot descarregar gratuïtament per a dispositius amb sistema operatiu Android i iOS.

L'iVacunes permet tenir un registre de les vacunes que ja s'han posat, les que toquen, programar recordatoris i accedir a informació sobre cada vacuna. De moment és un registre manual, però a la llarga es pretén que l'aplicació estigui connectada amb les dades mèdiques i substitueixi el carnet de paper que hi ha actualment.

L'aplicació conté informació tant de les vacunes sistemàtiques -indicades per a tota la població a partir de l'edat infantil i que s'apliquen d'acord amb el calendari de vacunació vigent- com les no sistemàtiques -indicades per a determinades persones o sectors de població i en determinades situacions especials. A més, també informa sobre una trentena de malalties.

Tota la informació recollida per l'aplicació queda emmagatzemada en el dispositiu des d'on l'usuari s'ha descarregat l'aplicació i no hi poden accedir tercers. L'usuari és l'únic responsable de la informació proporcionada i en qualsevol moment pot modificar o eliminar el contingut.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha presentat l'app i n'ha destacat la utilitat, ha aprofitat per anunciar que el 2016 la Generalitat incorporarà al calendari de vacunes sistemàtiques l'antipneumocòccica conjugada i també la vacunació contra la varicel·la en l'etapa infantil, com ja estan aplicant d'altres comunitats, i que el govern n'assumirà el cost.

Anar al contingut