Vista general de la platja de la Barceloneta.
Vista general de la platja de la Barceloneta.
Barcelona

Una aplicació per a mòbils informa si hi ha meduses a les platges de Barcelona

Investigadors del CSIC i la Mediterranean Science Comission han desenvolupat MedJelly, una aplicació de descàrrega gratuïta per a mòbils iPhone i tablets iPad que ofereix en temps real tota la informació sobre l'estat de les platges de Barcelona.

RedaccióActualitzat
Investigadors del CSIC i la Mediterranean Science Comission han desenvolupat iMedJelly, una aplicació de descàrrega gratuïta per a mòbils iPhone i tablets iPad que ofereix en temps real tota la informació sobre l'estat de les platges de Barcelona. L'aplicació ha estat impulsada en col·laboració amb els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona i els serveis de salvament i socorrisme.

A més d'informar sobre la meteorologia, l'onatge, les condicions dels corrents marins i l'índex de radiació ultraviolada, també informa de la presència de meduses a les platges de Barcelona. En aquest sentit, la investigadora del CSIC Macarena Marambio ha explicat que "l''objectiu és informar de forma clara i precisa sobre les meduses: quins tipus n'existeixen, quins em puc trobar a la platja i què fer en cas de picada". Els banyistes també poden ajudar a completar la informació disponible valorant a través de l'aplicació l'estat de cada platja i deixar comentaris.
Anar al contingut