Miami

Una aplicació de mòbil ensenya a un home com guarir-se de les ferides provocades pel terratrèmol

El nord-americà Dan Woolley estava rodant un documental sobre l'impacte de la pobresa a Haití quan el va sorprendre el terratrèmol. Va quedar colgat entre les runes de l'hotel on s'allotjava i hi hauria pogut deixar la pell si no fos perquè duia el seu telèfon mòbil.

Actualitzat
En primer lloc, va activar el sistema d'il·luminació per trobar un lloc segur, fins que es va refugiar en un ascensor. Tot seguit, va fer cas de les instruccions d'una de les aplicacions del seu mòbil, segons expliquen a MSNBC.

Gràcies a aquesta aplicació de primers auxilis va saber fer-se un torniquet per aturar l'hemorràgia en una cama i es va embenar les ferides del cap amb prou eficàcia com per resistir 64 hores, fins que un dels grup de rescat francesos el va localitzar.

Per suportar la situació, sabia que no es podia adormir, de manera que va activar la seva alarma perquè el despertés cada vint minuts.

Si la història és tal com ell mateix l'explica, caldrà suposar que havia carregat el mòbil no feia gaire, perquè resistir tantes hores amb el mòbil en funcionament no sempre és fàcil. És clar que durant aquest període angoixant no podia fer telefonades ni utilitzar el telèfon per comunicar-se amb ningú.




Anar al contingut