Una antiga esclava sexual yazidita d'Estat Islàmic es troba el seu captor a Alemanya

Ashwaq Haji va denunciar el seu violador a la policia alemanya, però l'única resposta que va rebre és que es tractava d'un altre refugiat amb els mateixos drets

Actualitzat

Va fugir d'un segrest d'Estat Islàmic, va arribar a Europa des de l'Iraq i quatre anys després, instal·lada a Alemanya, s'ha tornat a trobar el seu torturador i ha hagut de tornar a fugir. És la història d'Ashwaq Haji, un exemple del terror i els abusos que Estat Islàmic ha infligit sobre la comunitat yazidita, especialment sobre les dones.

 

 

"No puc descriure la meva situació psicològica. Mirava el meu violador, el meu assetjador que em va tractar d'una manera brutal. Vaig haver de fugir del meu país, abandonar la família i els parents per culpa seva. Ho vaig fer tot per oblidar-lo... i me'l trobo a Europa. Increïble."

Ashwaq Haji va ser segrestada i esclavitzada per Estat Islàmic a l'Iraq el 2014, quan tenia 15 anys. Ara en té 19. Forma part de les prop de 7.000 dones que van patir especialment el genocidi perpetrat pels jihadistes contra els yazidites, una religió ancestral, monoteista i sincrètica del zoroastrisme, el judaisme, el cristianisme i l'islam. Simples heretges per a Estat Islàmic, que considera que la seva vida no val res.

 

 

Ashwaq Haji ho explica mentre commemora el dia d'aquell genocidi a la vall sagrada de Lalish, a prop de Mossul. Un jihadista la va comprar per 100 dòlars. Mesos després, es va escapar i va aconseguir arribar a Alemanya, on va començar el segon malson. En un supermercat, a prop de Stuttgart.

"Se'm va posar al davant i em va dir en alemany: 'Et puc preguntar una cosa?' Li vaig dir que sí. Va continuar: 'Ets l'Ashwaq?' Vaig dir que no. 'Et conec molt bé, ets l'Ashwaq.' Va dir que era l'Abu Human, però li vaig contestar que no el coneixia. Em va dir que sabia que vivia amb el meu germà i la meva mare, que sabia la meva adreça i tots els detalls de la meva vida."

 

 

Ashwaq Haji va denunciar el seu violador a la policia alemanya, però l'única resposta que li van donar és que es tractava d'un altre refugiat amb els mateixos drets.


Ha tornat a l'origen de la seva tragèdia. Qualsevol lloc és bo per tornar a fugir del seu monstre particular.

ARXIVAT A:
Estat Islàmic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut