França

Una altra dona francesa amb una malaltia incurable reclama a Sarkozy poder morir dignament

Una dona francesa amb una malaltia degenerativa ha escrit una carta al president francès, Nicolas Sarkozy, per demanar-li el dret a morir dignament. Clara Blanc, de 31 anys, té una estranya malaltia que li produeix hemorràgies múltiples i dificultats per moure's. Amb aquesta iniciativa, Blanc segueix els passos de la també francesa Chantal Sébire que va morir dues setmanes enrere a casa seva després de reclamar sense èxit a Sarkozy el dret a morir dignament.

Actualitzat

La petició que Clara Blanc fa al president Sarkozy arriba en un moment en el qual la societat francesa encara té en ment Chantal Sébire que va morir després que la justícia li va denegar el dret a l'eutanàsia tot i tenir un tumor facial incurable.

Blanc, de 31 anys, té la síndrome d'Ehlers-Danlos, una afecció degenerativa hereditària que disminueix els teixits que sostenen la pell per manca de col·lagen. La dona assegura a la carta que ha enviat al president francès que "no sóc suïcida" i que "espero morir al més tard possible", "però arriba un moment que la vida ja no és sinó una agonia irreversible". Blanc afegeix que prefereix morir abans de convertir-se en un "vegetal i estar asseguda en una cadira de rodes, totalment dependent i enmig d'un dolor intens i generalitzat".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut