La directora general de Justícia, Montse Muñoz, amb el llaç groc a la solapa
La directora general de Justícia, Montse Muñoz, amb el llaç groc a la solapa
Barcelona

Una alta funcionària de Justícia, vetada en una reunió per dur el llaç groc

El CGPJ ha demanat a la directora general que es tragués el símbol per garantir la "neutralitat" de la trobada, per videoconferència

RedaccióActualitzat

El Consell General del Poder Judicial ha vetat la participació de la directora general de Justícia a una videoconferència per negar-se a treure's el llaç groc.

La reunió amb les comunitats autònomes per parlar de les clàusules terra s'ha fet a Madrid, però la Generalitat hi participava des de Catalunya.


En adonar-se que la directora general de Justícia, Montse Muñoz, duia el símbol, l'òrgan dels jutges li ha demanar telefònicament que es tragués el llaç per garantir la "neutralitat" de la trobada. Com que no ho ha volgut fer, li han impedit participar a la reunió.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha enviat una carta al president del CGPJ i del Suprem, Carlos Lesmes, per denunciar la "perplexitat i incredulitat per la discriminació per motius ideològics", de la qual, segons diu, ha estat objecte la representant de la Generalitat.
 

 

Capella ha considerat "intolerables" els fets:

"Des del Departament no podem tolerar que es menyscabin els drets i les llibertats públiques. Entre aquests drets i llibertats hi ha la llibertat d'expressió.

Considerem que això és intolerable. Aquells que haurien de defensar i protegir els drets i les llibertats públiques resulta que són els primers que actuen en contra d'aquests drets i llibertats."

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut