L'exagent de l'FBI Daniela Greene i el terrorista jihadista Denis Cupert (CNN)
L'exagent de l'FBI Daniela Greene i el terrorista jihadista Denis Cupert (CNN)
Estats Units

Una agent de l'FBI es casa amb el terrorista jihadista que investigava

La traductora acaba sentenciada a dos anys de presó però s'estalvia una pena molt més gran per haver col·laborat amb les autoritats

RedaccióActualitzat

Sembla part del guió de la sèrie d'espionatge nord-americana "Homeland", però és real. Daniela Greene, una traductora i investigadora de l'FBI amb accés a informació classificada, va viatjar en secret a Síria per casar-se el 2014 amb el terrorista jihadista que investigava: el conegut raper alemany que es va unir a Estat Islàmic, Denis Cupert, segons assegura en exclusiva la CNN. Al raper, que es va canviar de nom pel d'Abu Talha al-Almani, se'l considera un dels responsables de les operacions de reclutament del grup terrorista a internet.

La traductora va acabar sentenciada a dos anys de presó, que va acabar de complir l'estiu passat, però es va estalviar una pena molt més gran per haver col·laborat amb les autoritats.

La investigadora, que estava casada amb un militar nord-americà en el moment dels fets, va mantenir el contacte amb el raper sense que ho sabessin els seus supervisors, però poques setmanes després de casar-se es va penedir del viatge a Síria i es va oferir a col·laborar amb les autoritats nord-americanes. Va assegurar, però, que estava en perill i que no sabia si podria escapar de la zona de control dels jihadistes.

Greene, finalment, va aconseguir fugir de Síria, creuar Turquia i tornar als EUA per entregar-se a les autoritats nord-americanes l'agost del 2014. El jutge va tenir en compte el seu penediment i la traductora va ser condemnada a 2 anys de presó per un delicte d'ocultació de la informació i falsedat i va evitar els càrrecs de col·laboració amb terrorisme o de filtració d'informació classificada.

L'exinvestigadora de l'FBI, de 38 anys, treballa ara en un hotel i intenta passar desapercebuda per por que la trobin.

Anar al contingut