Madrid

Una advocada presenta una queixa contra el jutge Bermúdez per impedir-li dur vel en un judici

L'advocada Zoubida Barik, del Col·legi d'Advocats de Madrid, ha posat una queixa al Servei d'Inspecció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) contra el jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez. Bermúdez va dir a l'advocada que no podia estar a la sala perquè "les parts no poden portar el cap cobert amb un mocador". Barik al·lega que el reglament només obliga els lletrats a portar la toga als judicis. A més l'advocada afirma que ha portat el vel a altres judicis, i que el mocador, en cap cas, li tapa el rostre.

Actualitzat
Els fets van passar el passat 29 d'octubre, quan l'advocada Zoubida Barik va anar a la sala de l'Audiència Nacional que presideix Bermúdez per acompanyar un altre jutge, ja que portaven conjuntament la defensa del seu client.

Bermúdez li va dir, a l'advocada, que no podia estar a la sala amb el cap cobert per un mocador. Barik li va contestar que el reglament només obliga a portar la toga als judicis, i el jutge li va respondre dient que "aquesta és la meva sala i aquí mano jo".

Zoubida Barik, que compta amb el suport de l'Associació de Preeminència del Dret, reclama que s'obri una investigació "seriosa i imparcial" sobre els fets. En la seva opinió la conducta de Bermúdez "desacredita" la sala que presideix i podria constituir una falta greu o molt greu d'abús d'autoritat i discriminació.


Anar al contingut