Londres

Una adolescent britànica mor després de rebre la vacuna del papil·loma humà

Una adolescent de 14 anys ha mort a la Gran Bretanya poc després que li administressin la vacuna del papil·loma humà, principal causant del càncer de coll d'úter. Les autoritats britàniques han obert una investigació per aclarir si la injecció ha provocat ja sigui de manera directa o indirecta la mort.

Actualitzat
La noia ha rebut la vacuna al seu institut, a la localitat de Coventry, al centre del país i, tot i que altres companyes també han patit efectes secundaris com marejos i vòmits, l'estat de l'adolescent ha fet decidir traslladar-la a un centre hospitalari, on ha mort finalment.

La farmacèutica fabricant de la vacuna que se li ha administrat ha indicat que la noia ha mort per causes naturals i ha afegit que treballa amb el Ministeri de Sanitat anglès i l'Agència del Medicament per "entendre millor el cas". A més, "com a mesura de precaució, el lot de la vacuna s'ha posat en quarantena fins que la situació estigui totalment aclarida", ha assegurat el laboratori.

Les autoritats, per la seva banda, han afirmat que "no es pot establir una relació entre la mort i la vacuna fins que es coneguin tots els fets i l'autòpsia es porti a terme". La vacuna forma part d'un programa de salut a través del qual s'intenta immunitzar les nenes especialment de 12 i 13 anys i que va arrencar el setembre passat.

Anar al contingut