Roda de Barà

Un xoc entre dos camions a l'AP-7 provoca una fuita de gas purgant

Un accident sense ferits de dos camions que circulaven per l'autopista AP-7, a l'altura de Roda de Barà, ha provocat la fuita de part dels 19.000 litres que transportava un dels vehicles i ha obligat a tallar un carril en sentit sud. A causa d'aquest accident, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament ha activat, a dos quarts de tres i de manera momentània, la fase d'emergència del Pla Especial d'Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril a Catalunya (Transcat). A hores d'ara es treballa per restablir la normalitat.

Actualitzat
El sinistre s'ha produït a les 13.50 hores a l'altura del punt quilomètric 226,5 de l'AP-7 en sentit Tarragona, al seu pas per Roda de Barà, i s'hi han vist implicats dos camions, un de carregat amb 19 contenidors de 1.000 litres cadascun de líquid purgant (hidroxilamina i oxiamoníac).

A causa de l'accident, que no ha causat ferits, dos d'aquests contenidors han caigut a la calçada i s'ha produït una fuga, de manera que s'ha tallat un carril de circulació, cosa que, segons que ha informat el Servei Català de Trànsit, ha provocat algunes congestions de trànsit.

L'empresa responsable del transport, amb seu a Polinyà (Vallès Occidental), ha posat en marxa un altre camió per transvasar els contenidors. Fins al lloc del sinistre s'hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues patrulles dels Mossos d'Esquadra.
Anar al contingut