janquim

Un web favorable a la visita de Benet XVI exposa les subvencions rebudes per entitats crítiques amb la presència papal

La visita del papa a Barcelona genera encara reaccions a la xarxa. Si el 3cat24 exposava exemples dels grups contraris i favorables, a més de la pàgina oficial de l'arquebisbat, avui explica una acció més contundent dels grups partidaris d'aquesta presència.

Actualitzat
Un blog que vol animar els barcelonins a rebre el papa en la seva visita a la ciutat publica una llista de les entitats que s'han mostrat crítiques amb aquesta presència i detalla les subvencions que han rebut.

En aquest apunt d'aparença més bel·ligerant que en altres accions empreses a internet, els autors responen a la crítica que s'ha deixat entreveure sobre els costos de la visita. La llista inclou les entitats que firmen el manifest contrari a la visita i exposa quants diners han rebut i per quins conceptes. Pocs dies abans, el cardenal Lluís Martínez Sistach assegurava que serien uns "costos raonables".

El blog "El papa a Barcelona", creat per quatre voluntaris de les diverses desenes que aquests dies s'organitzen (Alberto Chinchilla, Jordi Santamaria, Jordi Pujol i Betu Anda), és una de les accions a internet promogudes per entitats i persones que valoren positivament que Benet XVI sigui a la capital catalana, com ara la carta firmada per diverses personalitats que es reconeixen catòliques amb l'ús de la primera persona del plural i que s'ha fet pública avui mateix.

La intenció del blog és servir d'eina comunicativa "entre tots els joves que desitgin rebre informació i relacionar-se amb motiu d'aquest esdeveniment". Per això també fan servir un grup a Facebook.

Espelmes i postals en japonès

En aquesta xarxa social ja hi ha altres grups que promouen un esperit similar, com ara "Bienvenido Benedicto XVI" o "Benvingut sigui el papa".

Entre altres iniciatives, els fidels més actius han enregistrat un vídeo que se centra en els paisatges més "turístics" de la ciutat, com un conjunt de postals, i que recorda que és una cita de caràcter històric, probablement amb la intenció d'atreure visitants d'altres països, ja que els textos també es troben en anglès i japonès. La proposta convida els catòlics a acudir a la cita amb una espelma.

Al blog B16 s'expliquen detalls sobre l'organització del voluntariat i s'adreça informació en diverses llengües.

Aquestes accions tenen lloc al costat de la presència oficial que l'arquebisbat vol tenir a internet i també en contraposició a les protestes que promouen els grups crítics amb el catolicisme, amb el seu cap màxim i amb aquesta visita en particular.
Anar al contingut