Un voluntariat especial: persones amb discapacitat intel·lectual que trenquen barreres

Actualitzat

Com cada dilluns, la Fina, de 46 anys, puja fins a la residència on viu la Roser, de 67, que l'espera amb candeletes. La Fina Burgos és una dels 17 voluntaris de Som-Fundació que participen en tasques d'altres entitats. Fa uns mesos va veure al metro un anunci d'Amics de la Gent Gran en què demanaven voluntaris:

"Jo soc auxiliar i he treballat amb persones grans. Com que ja tinc aquesta experiència, volia transmetre-la"

A Amics de la Gent Gran van pensar que encaixaria amb la Roser Oliver, que té una filla, però que no la veu tan sovint com voldria, perquè s'ha traslladat a Burgos.

"Com que no tinc visita, doncs em visita ella. I parlem de com li van les coses a ella, com em van a mi... Li explico moltes coses d'aquí. L'he agafada com un familiar, com si fos la meva germana o la meva filla"

 

 

A través d'aquest voluntariat, en aquests mesos, la Fina i la Roser han teixit una relació ben especial:

"Quan arriba el diumenge, ja dic 'ui, demà ja ve la Fina, que bé!'"

"Quan em veu, el primer que fa és venir amb la cadira corrent per fer-me petons i abraçades"

Via per a la inclusió

Des del novembre passat, Som-Fundació, una entitat que treballa per la qualitat de vida de persones amb discapacitat, impulsa un projecte en què alguns dels seus tutelats fan diverses tasques de voluntariat.

El programa #Jotbpuc té per objectiu donar un nou rol a les persones amb discapacitat intel·lectual: de rebre suports a poder oferir-los. Amb el programa, se'ls dona l'oportunitat de fer voluntariat com a via de participació en la societat.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut