Gaza

Un vídeo mostra com els israelians bombardegen habitatges a Gaza

Un vídeo mostra com les forces israelianes, després d'escollir l'objectiu, telefonen als ocupants d'un habitatge per advertir-los d'un atac imminent i després comença tot el protocol de la destrucció

RedaccióActualitzat

Com es produeixen bona part dels bombardejos a la franja de Gaza per part dels avions Israelians? Aquesta és una qüestió que ha quedat en part resolta gràcies a les imatges gravades per l'agència Gazan al-Watania Media Agency.

El vídeo posa al descobert el mecanisme que fan servir els israelians per avisar els palestins quan una casa ha estat escollida com a objectiu.

Des de fa uns dies, moltes famílies palestines s'estan quedant sense llar i per arribar a una situació com aquesta se segueix sempre un mateix protocol.

El primer que fan les forces israelianes, després d'escollir l'objectiu, és telefonar els ocupants de l'habitatge per advertir-los d'un atac imminent a casa.

Quinze minuts més tard, es colpeja la vivenda amb un petit míssil d'avís. La família i els veïns han d'evacuar a tota pressa l'edifici abans que un avió F-16 llenci dues potents bombes que fulminaran parets i estructures i amb prou feines deixaran en peu les bigues de formigó.

Després de l'atac, les imatges només mostren la destrucció. Runes del que era, fins fa pocs minuts, un habitatge en perfectes condicions.

Però atacs com aquests, amb avís, no han pogut impedir que en cinc dies hi hagi hagut més de 120 palestins morts a Gaza, entre ells, 23 criatures.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut