Imatges del tiroteig a l'aeroport de Florida (TMZ)
Imatges del tiroteig a l'aeroport de Florida (TMZ)
Estats Units

Un vídeo mostra com comença a disparar l'autor del tiroteig a l'aeroport de Florida

Les imatges mostren Santiago disparant a sang freda les víctimes i gent fugint i llençant-se a terra per protegir-se dels trets

RedaccióActualitzat

El portal nord-americà TMZ publica un vídeo del tiroteig de divendres passat a l'aeroport de Fort Lauderdale, a Florida, en què van morir cinc persones i vuit més van resultar ferides. El vídeo, d'uns 22 segons, mostra el moment exacte com Esteban Santiago, el suposat autor de la matança, va començar a disparar a sang freda les víctimes i provoca el pànic a l'aeroport amb la gent fugint i llençant-se a terra per protegir-se dels trets.

Les imatges són d'una càmera de seguretat de la zona de recollida d'equipatges de l'aeroport. Esteban, vestit amb pantalons negres i jersei blau i una jaqueta penjada al braç, camina entre la gent quan es treu l'arma i comença a disparar.

Dissabte es va saber que el sospitós, de 26 anys i veterà de l'Iraq, va elegir premeditadament aquest estat del sud-est dels Estats Units per perpetrar l'atac. Està acusat de cometre un acte de violència en un aeroport internacional, usar una arma de foc durant un atac violent i causar la mort a persones. Aquest dilluns, Esteban, que és a la Presó del Comtat de Browal, compareixerà davant d'un tribunal i podria ser condemnat a la pena de mort, en el cas que s'apliqui la condemna màxima.

La policia de la ciutat d'Anchorage, a Alaska, on va treballar l'atacant, va revelar que l'arma amb què Esteban Santiago va disparar li havia estat retirada el mes de novembre, quan es va sotmetre a proves psicològiques. L'hi van tornar el mes passat perquè no havia comès cap crim. Li havien fet les proves perquè va anar a una oficina de l'FBI a Anchorage i va explicar que el govern dels Estats Units li controlava la ment i l'obligava a veure vídeos d'Estat Islàmic.

Anar al contingut