Un vídeo inèdit fet pels Mossos explica com va viure el cos els atemptats del 17A

És un document inèdit, pensat per ser difós internament al cos, però que TV3 ha emès per primer cop

RedaccióActualitzat

"Un vídeo fet per policies parlant amb policies". Així defineix la que va ser cap de comunicació dels Mossos d'Esquadra, Patrícia Plaja, un vídeo molt especial. És un documental dels Mossos sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.

És un document inèdit, pensat per ser difós internament al cos, però que TV3 ha emès per primer cop. El vídeo té un indubtable valor periodístic perquè és el primer cop que es poden sentir algun dels testimonis directes.

Patrícia Plaja: "A nivell periodístic és un vídeo que té molt valor perquè recull uns testimonis que, en alguns casos, encara no s'han escoltat de gent que va viure en primeríssima persona aquells fets"

El documental porta el títol "Cronos. Dies de foscor", dura uns 11 minuts. Cronos és el nom del dispositiu per "atemptat terrorista consumat".

 

 

El vídeo visita tots els escenaris dels atemptats i recull converses entre policies, tal com explica Plaja:

"És un vídeo molt íntim on un policia parla cara amb un altre policia i els policies dels diferents serveis expliquen quina va ser la seva experiència personal, la seva experiència vital davant d'uns fets tan excepcionals"

 

 

Aquest dijous, els Mossos van penjar a les xarxes socials un resum de dos minuts del vídeo:


ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut