El vídeo mostra imatges de concentracions per la llibertat dels detinguts
El vídeo mostra imatges de concentracions per la llibertat dels detinguts

Un vídeo del "Washington Post" dona veu a les esposes de Cuixart i Sànchez

Totes dues dones expressen els seus sentiments sobre una separació que les afecta, a elles i els seus fills

RedaccióActualitzat

"No se sap. Fins i tot els advocats no saben dir fins quan. El que ens han dit és que ens preparem perquè pot ser per llarg."

Són paraules que Susanna Barreda, la dona de Jordi Sànchez, que es poden sentir en un vídeo penjat a la web del diari nord-americà "The Washington Post". Mentre se sent la seva veu i apareix sobreimpressionada la traducció a l'anglès, la Susanna mira per la finestra de casa, a través del vidre entelat i ple de gotes de pluja, com buscant un horitzó d'esperança.

El vídeo, que dura una mica més de tres minuts i que ha estat realitzat pel periodista Raül Gallego, comença explicant que els dos activistes per la independència de Catalunya han estat detinguts acusats de sedició i s'enfronten a penes de 15 anys.

Entre imatges dels dos detinguts i de mobilitzacions per la seva llibertat, apareixen les declaracions de les seves esposes. La Susanna descriu un moment molt dur: quan els seus fills van veure per televisió que s'enduien el seu pare i que aquell dia no tornaria casa

Per la seva banda, Txell Bonet, la dona de Jordi Cuixart, explica que té un nen de sis mesos que portarà amb ella quan pugui fer la primera visita a la presó i li sap greu pensar que el seu pare no el podrà agafar a coll.

La Txell explica que no ho veu com un problema personal, sinó com si haguessin posat a la presó qualsevol persona per una causa injusta:

"Penso: avui l'han posat a ell a la presó, però demà pot ser una altra persona, com si fos un atac a les nostres llibertats, a tots."

"La gent està convençuda que la seva causa s'imposarà", es llegeix mentre imatges accelerades mostren gent que es concentra a la plaça de Sant Jaume, a Barcelona, sota la pluja. Això dona pas a unes declaracions del vicepresident del govern, Oriol Junqueras: 

"Jo estic convençut que la voluntat d'independència, de construir una nova república, s'incrementa cada dia. I a més a més estic convençut que hi ha una majoria, encara molt més àmplia, a dins de la societat catalana i de l'opinió pública mundial que està en contra de la repressió exercida pel govern espanyol".

"La democràcia mor en la foscor" és la frase que tanca el reportage, damunt d'una imatge que es va enfosquint, de gent asseguda pacíficament davant la policia.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut