Barcelona

Un veí salva una gata gravant un vídeo de com la maltractaven

L'Ajuntament de Barcelona portarà als jutjats el cas de maltractament d'un animal que un veí va gravar amb la càmera del telèfon mòbil. La Guàrdia Urbana està enllestint l'atestat del cas i està a l'espera de rebre un informe veterinari

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona portarà als jutjats el cas de maltractament d'un animal que un veí va gravar amb la càmera del telèfon mòbil. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la Guàrdia Urbana està enllestint l'atestat del cas i està a l'espera de rebre un informe veterinari.

El consistori va saber els fets gràcies a una entitat protectora d'animals que va rebre el vídeo gravat per un veí des del balcó de davant. El veí va fer un primer avís als Mossos i, en no veure cap actuació, segons la protectora, va decidir gravar el vídeo i enviar-ho a la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM). En veure la gravetat dels actes, es van unir amb la FAADA per denunciar el cas.

A les imatges es veu com un home apallissa un gat a casa seva: el llança a terra i li dóna cops de forma reiterada. Advertim que les imatges del vídeo són molt dures.

 

Segons l'Ajuntament, la Guàrdia Urbana i la divisió de Benestar Animal es van presentar al domicili i van endur-se la gata al veterinari, que ara és en una casa d'acollida i està bé.

L'Ajuntament i la Guàrdia Urbana de Barcelona ultimen els documents necessaris per adjuntar-los a les imatges gravades pel veí i traslladar el cas al jutge. La FAADA i SPAM es presentaran com a acusació popular, juntament amb IurisAnimal, una associació d'advocats per a la defensa animal.

En un comunicat, la FAADA ha destacat l'actuació de l'Ajuntament de Barcelona que "no ha dubtat a comissar la gata amb celeritat".  

Les protectores d'animals consideren imprescindibles la col·laboració ciutadana per denunciar casos de maltractament animal. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut