El fòssil de dinosaure de Coll de Nargó. (Foto: ACN)
S'ha imposat una multa de 90 euros al veí que es va endur el fòssil de dinosaure. (Foto: ACN)
Coll de Nargó

Un veí de Coll de Nargó confessa ser l'autor del robatori del fòssil de dinosaure de 70 milions d'anys

Imputen un veí de 60 anys de Coll de Nargó, que ha confessat ser el responsable del robatori de l'esquelet de dinosaure descobert al jaciment d'aquest municipi de l'Alt Urgell. El fòssil el van robar poc després de la troballa i els Mossos el van recuperar setmanes després per una trucada anònima que va dir on era aquesta peça de 70 milions d'anys.

RedaccióActualitzat
Imputen un veí de 60 anys de Coll de Nargó com a responsable del robatori de l'esquelet de dinosaure descobert al jaciment d'aquest municipi de l'Alt Urgell. El fòssil el van robar poc després de la troballa i els Mossos d'Esquadra el van recuperar setmanes després per una trucada anònima que va dir on era aquesta peça de 70 milions d'anys.

Els Mossos donen per acabada la investigació del robatori d'aquest fòssil de valor incalculable després que que el 26 de juny el mateix autor el restituís de forma anònima. Aquest divendres s'ha sabut que han imputat un veí de Coll de Nargó de 60 anys com a suposat autor del robatori del fòssil d'un vertebrat de fa 70 milions d'anys al jaciment arqueològic del mateix municipi.

Quan va veure que les investigacions apuntaven cap a ell, l'home va acabar confessant que havia robat el fòssil. Arrel del robatori el passat 29 de maig el grup especialitzat en delictes contra el Patrimoni Històric dels Mossos d'Esquadra va començar la investigació analitzant declaracions de persones relacionades amb el jaciment i fent una minuciosa inspecció del lloc dels fets.

Les proves obtingudes durant la investigació ja apuntaven a la possible autoria de la persona imputada però finalment, l'estratègia policial en aquest tipus de delictes sempre prioritza la recuperació de la peça sostreta en les millors condicions possibles. Durant les diverses entrevistes que els Mossos van tenir amb qui ha acabat sent l'autor confés se'l va informar de la importància històrica de la peça sostreta i de la necessitat que fos restituïda sense danys.

Així ho va acabar fent el 26 de juny, quan la va dipositar a peu de carretera en un lloc proper al robatori, just al costat del Mirador de Cretaci. Amb una trucada telefònica anònima, l'home va indicar el lloc exacte on se la podia localitzar.

Amb la restitució de la peça, els investigadors només esperaven els resultats de les proves de laboratori de la policia científica, que vincularien l'investigat amb el robatori. Aquest però, sabent que les recerques policials l'assenyalaven com a possible autor, va acabar confessant ser l'autor material del furt.
Anar al contingut