Eivissa

Un vaixell que transportava cotxes carregat amb 150 tones de combustible s'enfonsa a prop d'Eivissa

El mercant "Don Pedro" s'ha enfonsat la matinada d'aquest dimarts a una milla i mitja del port d'Eivissa. El sinistre ha tingut lloc deu minuts després de salpar, quan ha xocat amb un illot pròxim a la bocana a causa d'un error humà. El vaixell transportava cotxes i ha quedat enfonsat a uns 40 metres. A bord, hi viatjaven 20 persones que han estat rescatades sense lesions de gravetat. Salvament Marítim ha aconseguit contenir el vessament de les 150 tones de gasoil que duia el mercant. La taca ha arribat a ser de 8.000 metres quadrats, però ja s'ha controlat i no hi ha perill que s'estengui més. Tot plegat vol dir que no hi haurà desastre ecològic.

Actualitzat
A les tres de la matinada, el vaixell "Don Pedro", de la naviliera Iscomar, ha salpat en direcció a València i ha topat amb la illeta de Daus, pròxima a la bocana, que li ha obert una important via d'aigua i s'ha acabat enfonsant. A bord, hi viatjava una tripulació de 18 homes, un camioner i la seva parella. Tots ells han estat rescatats, però 8 han hagut de rebre atenció mèdica a conseqüència d'algunes contusions i d'hipotèrmia, ja que tots han hagut de llançar-se al mar.

El "Don Pedro", de 116 metres d'eslora, anava carregat amb 150 tones de gasoil, que han fet una taca de fins a 8.000 metres quadrats davant del port. El vaixell està enfonsat a més de 30 metres de profunditat i tècnics en neteja marítima del Govern Balear i de Salvament Marítim vinguts de diversos punts de l'Estat han evitat que s'escampés més el fuel.

Un cop taponades dues de les tres escletxes obertes al casc de la nau, el vessament ha deixat una taca de combustible d’uns quatre quilòmetres de llargada per un d’amplada, que ha avançat cap al cap Martinet, segons ha informat la directora de Salvament i Seguretat Marítima, Pilar Tejo. Aquest dijous està previst que un equip subaquàtic intenti arreglar la tercera escletxa.

Les restes del cru han arribat a la tarda a la platja de Talamanca i al port esportiu d’Eïvissa, on alguns voluntaris han començat a recollir el combustible. No es descarta que la taca s’apropi a la costa de l’illa aquest dijous. El que sí que és segur és que el capità i la tripulació del vaixell declararan davant la Guàrdia Civil.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut