Cadis

Un vaixell frigorífic embarranca a la badia d'Algesires a causa d'un fort temporal i aboca part del combustible

El temporal que castiga el sud de la Península ha provocat un accident prop del port de Cadis. El buc frigorífic "Sierra Nava" ha quedat encallat i ha abocat part del seu combustible al mar. El vaixell estava ancorat a la badia d'Algesires quan ha quedat atrapat i s'ha obert una via al casc per la qual vessa fuel. Salvament Marítim del Ministeri de Foment ha mobilitzat els remolcadors de port "Algesires" i "Andalusia", que ja treballen en el rescat del buc. Les catorze persones que formen la tripulació del vaixell, amb bandera de Panamà, ja han estat rescatades en helicòpter i es troben fora de perill.

Actualitzat

L'encallament del buc ha produït un petit foc a la sala de màquines, que ha estat sufocat sense cap tipus de problema per la tripulació. Quan ha tingut lloc l'accident, els catorze tripulants s'han traslladat a la proa per esperar l'arribada d'un helicòpter de Salvament Marítim que els ha rescatat sense problemes.

Pel que fa al combustible vessat, els ecologistes de Verdemar asseguren que el fuel ja ha afectat les platges de Getares i de Chinarral. El grup ha assenyalat que la forta olor provocada per l'abocament ha causat malestar als veïns de les barriades pròximes a la costa, que han demanat auxili al servei d'emergències 112.

El buc transportava 350 tones de combustible lleuger, repartides en quatre compartiments. Tot i que l'incident només ha afectat un dels contenidors, l'associació ecologista Greenpeace ha explicat que l'abocament de carburant ha afectat quatre quilòmetres del litoral, un fet que xoca amb la versió del port de Cadis, que redueix la superfície contaminada a un quilòmetre. Per la seva banda, el portaveu de Verdemar, Antonio Muñoz, ha destacat que la neteja de la zona tacada pel carburant serà molt complicada i argumenta que danyarà de forma irreparable l'ecosistema de la badia d'Algesires.

Salvament Marítim ha mobilitzat mitjans de lluita contra la contaminació des de Sevilla i Madrid, i equips de bussos d'Algesires i Alacant. Tot i que s'ha col·locat una barrera anticontaminació, el mal temps ha impedit que les embarcacions de diferents organismes surtin a la mar per poder contenir i netejar l'abocament.

L'Ajuntament d'Algesires ha anunciat que demà demanarà al jutjat mercantil de Cadis la immobilització del buc. Els seus serveis jurídics ja treballen per obrir un expedient al "Sierra Nava".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut