Washington

Un tribunal s'avança a la promesa d'Obama i deroga la llei que obliga els militars a amagar la seva homosexualitat

Un tribunal federal de Los Angeles ha prohibit al govern dels Estats Units aplicar la llei que impedeix als homosexuals revelar la seva homosexualitat a dins l'exèrcit. La jutge considera que vulnera els drets fonamentals dels militars, viola el dret a ser iguals davant la llei i el dret a la llibertat d'expressió. D'aquesta manera, la justícia s'ha anticipat a la promesa del president Barack Obama de derogar l'anomenada llei "Don't ask, don't tell" (No ho preguntis, no ho diguis).

Actualitzat
Una jutge dels Estats Units ha dictaminat que l'exèrcit nord-americà discrima els gais i les lesbianes amb la seva política sobre la presència d'homosexuals entre les tropes, i ha ordenat que es posi fi a la pràctica actual.

La llei nord-americana no prohibeix expressament la presència de gais i lesbianes a l'exèrcit però estableix el silenci sobre l'orientació sexual. Si algú "surt de l'armari" dins l'exèrcit, però, se l'expulsa.

Aquesta pràctica, ha dit la jutge, és anticonstitucional i per això ha ordenat a la secretaria de Defensa que, abans de dues setmanes, revoqui la normativa. L'Administració Obama ja havia intentat canviar aquesta normativa, però havia topat amb la resistència dels republicans al Congrés.
Anar al contingut