Barcelona

Un Tribunal popular jutjarà a partir del 23 d'abril a l'Audiència de Barcelona el crim de Santaló

A partir del proper 23 d'abril, un tribunal popular començarà a jutjar a l'Audiència de Barcelona el crim de Santaló, segons ha pogut saber Catalunya Informació. Un judici que s'allargarà fins a l'11 de maig. La fiscalia demana 25 anys de presó per als principals processats per la mort de Félix Martínez Touriño, director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, al qual van matar al carrer d'un tret al clatell.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona ha reservat una de les dues sales del jurat per l'última setmana del mes d'abril i les dues primeres setmanes de maig.

El cas es jutjarà tres anys després del crim que va tenir lloc al carrer Santaló de Barcelona, just quan la víctima sortia de casa seva.

La fiscalia demana 25 anys de presó per l'inductor, l'autor material del crim i un dels còmplices. Segons el relat del fiscal, Manuel Moreno, que era empleat de la víctima, va planejar matar-lo perquè Touriño el volia fer fora, en descobrir diverses irregularitats en la seva feina. De fet, el dia del crim Touriño anava a Lió a informar el comitè central de l'empresa de les presumptes irregularitats i de la intenció d'acomiadar Moreno.

Segons les investigacions fetes pel jutjat d'instrucció durant més de dos anys, el sicari que va matar el director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona va cobrar 10.000 euros per disparar-li el tret. Tot i que va fugir a Colòmbia mesos més tard dels fets, se'l van poder extradir i està empresonat aquí.

Per a l'altre còmplice del cas, la germana de Moreno, el fiscal demana una pena de 12 anys de presó si es comprova que coneixia tot el pla i va cooperar-hi.
Anar al contingut