Seleccions catalanes

Un tribunal francès no reconeix la Catalana com a membre de ple dret de la Federació Internacional de Rugbi

La Federació Catalana de Rugbi no ha aconseguit, de moment, el reconeixement per tornar a ser membre de ple dret de la Federació Internacional. S'estava pendent de la resolució d'un tribunal francès, que havia de dictaminar si acceptava o no la petició de la Federació Catalana, que reclamava el reconeixement, que va perdre durant el franquisme. L'argument de la Federació Catalana és clar: l'any 1934 va ser un dels membres fundadors de la Federació Internacional i, per tant, ara reclama allò que les circumstàncies polítiques li van prendre. Fins d'aquí uns dies no se sabran els detalls de la sentència, que probablement la Federació Catalana recorrerà.

Actualitzat
Encara no se saben les raons del jutge per denegar la petició de la Catalana, però la decisió suposa un revés important per a les aspiracions del rugbi català. El recurs es va presentar a la justícia ordinària francesa perquè la Federació Internacional de Rugbi té la seu a París. La Federació Catalana va ser una de les fundadores de la Internacional, als anys 30. En la demanda, els federatius catalans reclamaven que mai han renunciat a ser membres de la Internacional i per això exigien ser readmesos com a membres oficials i de ple dret.

El jutge, però, ha denegat la petició. Encara no s'ha fet pública la sentència completa. Se sabrà d'aquí a uns dies. La Federació Catalana esperarà a tenir la sentència completa per decidir si presenta o no recurs. Xavier Albert Canal, el president de la Catalana, va anunciar que deixaria el càrrec quan es conegués la sentència d'aquest judici, cosa que ha passat. Manté la seva voluntat de plegar i deixar la presidència en mans d'algun dels seus vicepresidents. Si no hi ha temps de fer el canvi de president abans de presentar un hipotètic recurs, Xavier Albert Canal només el firmaria canviant les condicions que s'han donat fins ara: cal més implicació dels polítics. I és que el president de la Federació Catalana de rugbi ha tingut la sensació d'estar molt sol en la lluita per la oficialitat. Xavier Albert Canal demana als polítics que s'impliquin més en la lluita. Si no ho han de fer, el paper dels federatius és molt complicat.

Divendres se sabrà el text complet de la sentència. Quan el tingui, la Federació Catalana decidirà com prepara el possible recurs a la decisió de la justícia francesa.
Anar al contingut