Sevilla

Un tribunal andalús reconeix el dret de no estudiar Educació per a la Ciutadania

El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) ha sentenciat que els pares d'un alumne d'un institut de Huelva tenen dret a objectar contra l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania. La sentència resol que el fill dels demandants no l'haurà de cursar. Els pares del noi argumenten que aquesta matèria vulnera el seu dret a educar els fills en la formació religiosa i moral que vulguin. La Junta d'Andalusia, que ha dit que es tracta d'un cas puntual, ha anunciat que recorrerà la sentència davant del Tribunal Suprem. A Catalunya i a Astúries hi ha hagut casos semblants, que han acabat amb sentències diferents de la d'Andalusia, ja que es va denegar el dret a l'objecció.

Actualitzat

El Fòrum de la Família i el PP han aplaudit la sentència del TSJA, mentre que la Junta d'Andalusia ha anunciat que hi presentarà recurs perquè és una assignatura obligatòria. El govern andalús també ha recordat que les sentències precedents, a Astúries i Catalunya, van ser en sentit contrari.

El TSJA ha justificat el reconeixement de l'objecció de consciència amb dues sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans, que reconeix el dret dels pares que, en l'educació dels fills, es respectin les conviccions religioses i filosòfiques i a estar-ne informats. La sentència afirma que els pares no han rebut informació i que els continguts de l'assignatura "tenen un alt grau d'indefinició, de manera que no es facilita l'exercici dels drets dels pares".

Anar al contingut