'Un tret al cap' de Pau Miró, 'La autora de las meninas' d'Ernesto Caballero i el clàssic 'Non Solum', al Temporada Alta

ACN Girona.-Temporada Alta continua oferint nous tastos de la programació d'aquest 2017. Coincidint amb la posada a la venda d'alguns dels espectacles, el festival ha desvetllat part del seu cartell. El dramaturg i director Pau Miró hi serà per partida doble, perquè a més d'estrenar-hi la seva adaptació del 'Cyrano' amb Lluís Homar, també portarà al Temporada Alta 'Un tret al cap', on reflexiona sobre el periodisme i l'ètica professional. 'La autora de las meninas' d'Ernesto Caballero i el ja clàssic 'Non Solum' de Sergi López són altres espectacles que formaran part del cartell d'aquest 2017, i que s'han donat a conèixer aquest dilluns. En l'apartat musical, el Temporada Alta acollirà la presentació de 'Los Ángeles', el nou disc de Rosalía i Raül 'Refree', a més d'un concert del músic de Nova Orleans Trombone Shorty.

El cartell complert de la 26a edició es desvetllarà el proper 1 de setembre, però com ja és habitual, Temporada Alta comença a escalfar motors. Durant les darreres setmanes, el festival de tardor d'arts escèniques ja ha donat a conèixer alguns dels noms propis que formaran part de la programació.A finals de juny, Temporada Alta va presentar quines seran les disset coproduccions que es podran veure als escenaris de Girona i Salt. En destaquen l'estrena del 'Cyrano' de Pau Miró, 'Blasted' (Rebentats) de Sarah Kane dirigida per Alícia Gorina, 'Vània' de Txèkhov amb direcció de Rigola o 'Dancing with frogs' de Sol Picó.En música, l'uruguaià Jorge Drexler ha escollit Girona per estrenar el seu nou disc a l'estat espanyol. I entre aquella programació que també s'ha desvetllat hi ha també els concerts de Diego El Cigala, de la maliana Oumou Sangaré, l'espectacle de circ 'Saloon' dels canadencs Cirque Éloize, 'E.V.A' de Julio Manrique (per celebrar els 25 anys de T de Teatre) o el retorn d''Art' de Yasmina Reza.Aquest dilluns, Temporada Alta ha posat a la venda un nou paquet d'entrades per a vuit espectacles. I això ha permès conèixer més noms propis del cartell per a aquest 2017. El dramaturg i director Pau Miró hi serà per partida doble, perquè a més del 'Cyrano', també passarà pel festival 'Un tret al cap'. Una obra que ha passat per la Beckett on el dramaturg reflexiona sobre el periodisme i l'ètica professional.En teatre, el festival també portarà la comèdia 'La autora de las meninas' d'Ernesto Caballero, on l'actriu Carmen Machi interpreta una monja que rep l'encàrrec de copiar l'obra mestra de Velázquez. I en l'apartat musical, Temporada Alta acollirà la presentació de 'Los Ángeles', el nou disc de Rosalía i Raül 'Refree', i un concert -organitzat conjuntament amb La Mirona- del músic americà Troy Andrews, més conegut com a Trombone Shorty.'Non Solum', tot un clàssicEl paquet d'entrades que s'ha posat a la venda aquest dilluns inclou també un clàssic del festival: el monòleg 'Non Solum', que Sergi López tornarà a reposar dalt dels escenaris. Una comèdia, precisament, coproduïda pel Temporada Alta, on es va estrenar al 2005.El paquet es completa amb dues de les disset coproduccions del festival ('Cyrano' i 'Dancing with frogs') i una nova funció d''E.V.A' de Julio Manrique. De moment, per a aquests vuit espectacles, a través de la web se n'ha posat a la venda només una part de l'aforament. La resta es reserva per a principis de setembre. Enguany, a més, s'ha reduït el preu de les entrades (com a conseqüència de la baixada de l'IVA cultural, que passa del 21 al 10%). Tot i això, la reducció s'ha aplicat de manera desigual. S'ha disminuït més el preu de les entrades més econòmiques i no tant de les més cares, per així facilitar l'accés al segment de públic més ampli possible. A més, a les entrades s'hi apliquen els descomptes habituals del Festival.

Anar al contingut