Veïns d'Horta de Sant Joan preparats per anar a votar en al consulta.
Veïns d'Horta de Sant Joan preparats per anar a votar en al consulta.
Horta de Sant Joan

Un trentena de veïns d'Horta de Sant Joan van a votar plegats en la consulta alternativa a la Delegació del Govern

L'acció serveix com a protesta perquè el 9 de novembre no hi havia cap punt de votació a la població

RedaccióActualitzat

Una trentena dels 1.300 veïns d'Horta de Sant Joan s'han desplaçat fins a la Delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, per poder votar en la consulta alternativa. 

Inicialment, l'alcalde d'Horta, del Partit Popular, no volia permetre la votació al municipi. Després va posar un centre a disposició de la Generalitat que, finalment, no es va fer servir.

Xavier Fortuño, portaveu d'Orta Decideix, un col·lectiu que es va formar per la polèmica del 9-N, afirma que l'estratègia de no poder votar a Horta de Sant Joan s'ha demostrat com un "fracàs" perquè "la decisió de portar la urna a un altre poble només ha creat abstenció i despeses".

Fortuño en responsabilitza per igual l'alcalde del poble i la Generalitat. Diu que l'alcalde del municipi va començar "l'estratègia" de no deixar-los votar, de no cedir locals, i que un cop van haver trobat alguna alternativa, "el Govern convergent sembla que tenia algun interès perquè no votéssim al poble".

Xavier Pallarés, delegat del govern a les Terres de l'Ebre, justifica la decisió del govern assegurant que van haver de ser molt escrupolosos amb el procés.

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut